Ik ben Doula Nash

Een Doula betekent letterlijk ‘een vrouw die aanwezig is’. Aanwezig gedurende de laatste weken voordat jouw baby ter wereld komt, tijdens de geboorte en zelfs tijdens de kraamtijd en verder postpartum-periode. Iedereen is anders, dus de ondersteuning die ik geef, hangt af van jou en je (geboorte)partner.

Op de grote dag was haar aanwezigheid in het ziekenhuis absoluut noodzakelijk. Toen alles alleen maar volgens protocol liep, was zij de enige die me echt zag en mijn behoeften begreep. Daarnaast hielp ze me om gehoord te worden en vanaf dat moment voelde ik me gesterkt om voor mezelf op te komen. Ze was zorgzaam, attent en had een zeer kalmerende aanwezigheid. We zijn haar erg dankbaar voor haar begeleiding en steun.

Mijn missie in dit leven

Iedereen heeft een missie in het leven. Het is mijn missie om vrouwen met liefde en enthousiasme te begeleiden. Om vrouwen met vertrouwen, zachtheid en zelfliefde dichter bij hun vrouw-zijn te brengen.

​De zwangerschap kan een periode in jouw leven zijn waarin je kan komen tot grote zelfontwikkeling en zelfontdekking. Ik geloof dat de geboorte van een klein mensje één van de grootste ceremonies is die een vrouw mag meemaken.

Tijdens het geboorteproces transformeert de moeder in een nieuwe versie van zichzelf. De realisatie dat jij nieuw leven op deze aarde zet kan je innerlijke en uiterlijke wereld flink op zijn kop zetten. Het proces van moederschap verandert je leven, of je dat nu wilt of niet. 

Zwanger zijn en moeder worden kan je dichter bij de hemelse en aardse krachten brengen. Je zult het wonder van het leven intenser en meer aanwezig kunnen ervaren. 

Ik wordt intens gelukkig van het begeleiden van vrouwen en hun (geboorte)partners bij deze prachtige reis.

Hoe kan ik van dienst zijn?

We praten in vertrouwen over je verwachtingen en wensen rond het zwangerschaps- en geboorteproces.

Ik loop ruim voor de geboorte met jou en je (geboorte)partner door het geboorteproces, zodat jullie weten wat jullie kunnen verwachten. We bespreken hoe het barende lichaam reageert tijdens de verschillende fases van het geboorteproces en wat je kunt doen om dat proces zelf verder te ondersteunen.

Ik ben volledig aanwezig tijdens jouw bevalling. Vanaf het begin ben ik bij je: als  gids, constante ondersteuner en getuige. Als iemand waar je volledig op kunt rekenen, tot 2 uur nadat jouw baby is geboren.

Ik leer jou en je (geboorte)partner ontspanningstechnieken. Hierdoor kun je kalm, ontspannen en vol zelfvertrouwen blijven tijdens de geboorte.

Ik ondersteun je bij het schrijven van het document met jouw geboortevoorkeuren  Hierbij gaan we samen door elke fase van de zwangerschap en de geboorte en onderzoeken we de opties die jij hebt. Ik zorg ervoor dat ik van tevoren weet hoe ik jou emotioneel bij kan staan voor, tijdens en na de geboorte, aansluitend bij jouw wensen.

Ik bied praktische ondersteuning en help je wat er ook nodig is. Denk aan het nemen van foto’s, zetten van thee, etc.

Als je wilt kan ik een verhaal schrijven over de geboorte. Deze ontvang je na de geboorte mooi uitgeprint en gebonden, eventueel met foto’s.Het is een mooi document waar je nog vaak naar terug kunt kijken, en zelfs later met jouw kleine kunt delen.

Je kunt me ook hier vinden

Ben je geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met me op!