Ben je in verwachting en zoek je ondersteuning in je overgang naar moederschap?

Beste aanstaande ouder(s), wat een bijzonder en levensveranderende tijd in jullie leven! Ik ben dankbaar dat je overweegt me een deel van dat team te maken!

Mag ik mezelf voorstellen?

Ik ben Nash. Ik ben een moeder, gelukkig getrouwd, ademwerk coach en een doula.

Een Doula betekent letterlijk ‘een vrouw die aanwezig is’. Aanwezig gedurende de laatste weken voordat jouw baby ter wereld komt, tijdens de geboorte en zelfs tijdens de kraamtijd en verder postpartum-periode. Iedereen is anders, dus de ondersteuning die ik geef, hangt af van jou en je (geboorte)partner

Mijn missie in dit leven is vrouwen begeleiden om dichter bij hun vrouwelijkheid te komen, in vertrouwen, zachtheid en zelf-liefde. Ik hou ervan om van dienst te zijn.

Meer over mij

Maak je geboorteverhaal

Ik heb gemerkt dat je geboorteverhaal een permanent en cruciaal onderdeel wordt van wie je bent. Iedere zwangerschap en geboorte is anders. En ik heb uit de eerste hand geleerd dat, met een ondersteunend team om je heen, je geboorteverhaal iets kan zijn dat je keer op keer wilt vertellen.

Ik help vrouwen en hun (geboorte)partners bij het opstellen van hun geboorteplan, waardoor ze zich zelfverzekerd kunnen voelen tijdens de zwangerschap en de geboorte.

Bovendien zal ik de moeder en (geboorte)partner tijdens de grote dag ondersteunen, zodat jullie beiden trots terug kunnen kijken op het verhaal. Hoe het zich ook ontvouwt.

Een doula helpt je bij de voorbereiding, waardoor je je sterker en krachtiger voelt. Doula Nash kwam op voor mijn belangen en dat gaf me rust. Eerst lag de focus op baby, baby en baby en vergat ik mezelf. Dankzij doula Nash kreeg ik mijn gevoel van controle terug. Ik vind dit zo waardevol!

Dit kan ik voor jou doen

Vooraf aan de geboorte

 • Twee prenatale ontmoetingen
 • Leesmateriaal voor vader en moeder
 • Ondersteuning bij de voorbereiding van de geboorte
 • Hulp bij het schrijven van een geboorteplan
 • 24/7 bereikbaar rond de uitgerekende datum
 • En meer!

Tijdens geboorte

 • Volledige aanwezigheid
 • Een tas vol fijne doula spullen
 • Antwoorden op al je vragen
 • Ondersteuning voor zelfredzaamheid
 • Steun voor je (geboorte)partner
 • En nog meer!

Na de geboorte

 • 1-2 uur ondersteuning na de bevalling
 • Eerste hulp bij borstvoeding
 • Support per telefoon en e-mail
 • Een huisbezoek binnen 3 dagen
 • Een evaluatie binnen 6 weken

Veelgestelde vragen

Ik bedien mensen binnen een straal van 70 km rond Rotterdam. Zolang ik niet langer dan 1,5 uur hoef te rijden om bij je bevalling te komen. Ik wil niet te laat zijn! 😉

Voorbeelden van steden binnen deze straal: Amsterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Den Bosch, Breda, Tilburg, Hoekse Waard en Zeeland

Een geboortedoula is essentieel tijdens het prenatale, geboorte- en postpartumseizoen.

Beschouw je doula als het aanspreekpunt voor jouw familie voor informatie, bronnen, advies en praktische, fysieke en emotionele ondersteuning vanaf het begin van je zwangerschap tot aan je postpartumbezoek. Ze is jouw persoonlijke adviseur voor de eindeloze vragen en beslissingen die je tegenkomt tijdens je zwangerschap, bevalling en postpartumfase.

Ze is toegewijd aan het bieden van uitstekende zorg, zodat je je verwend, gesteund en verzorgd voelt terwijl je je voorbereidt om je kleintje te verzorgen. Als extra voordeel kan je primaire ondersteuningspersoon gerust zijn, wetende dat mama goed wordt verzorgd door je doula, mocht hij een pauze nodig hebben van de verloskamer.

Bovendien tonen studies overtuigend aan hoe waardevol een doula kan zijn voor het verwachtende gezin. Geboortedoula’s zijn vaak geassocieerd met een bevredigender geboorte-ervaring, minder behoefte aan interventies, minder verzoeken om pijnverlichting, een verminderd aantal keizersneden, een kortere duur van de bevalling en een positieve ervaring met borstvoeding.

Hoewel het hebben van familieleden aanwezig tijdens zo’n gedenkwaardige gelegenheid een enorme zegen kan zijn en een toevoeging aan het geboorteproces, raden we aan om een ​​professional de rol van een geboortedoula te laten vervullen.

Een geboortedoula heeft gespecialiseerde training die haar uitrust op gebieden zoals comfortmaatregelen, ontspanningstechnieken, massage, pijnmanagement, houdingen, en meer, waardoor ze zich onderscheidt van de ondersteuning die een familielid biedt.

Bovendien, hoewel ze sterk betrokken is bij je bevalling, heeft een professionele geboortedoula niet dezelfde emotionele band met jou als een familielid, waardoor ze de ideale ondersteuningspersoon is die je gedurende het hele proces kan bijstaan.

Een doula is een niet-medische ondersteunende persoon die zich richt op jouw emotionele en fysieke welzijn terwijl ze je geïnformeerd en gesterkt houdt.

Hoewel ze vaak vergelijkbare benaderingen hebben, verschilt een vroedvrouw aanzienlijk van een doula.

Een vroedvrouw is een medische professional, wat betekent dat de primaire focus van hun zorg ligt op de gezondheid en veiligheid van jou en je baby. Zowel doula’s als vroedvrouwen werken prenataal met je samen, ondersteunen je tijdens de bevalling en volgen je postpartum op.

Specifiek bij een geboorte, zijn doula’s vaak bezig met heupknijpen, het bijvullen van je waterfles, het bieden van begeleiding en geruststelling (aan jou en je partner), en het herhalen van bevestigingen die je kracht geven.

Bij een geboorte kunnen vroedvrouwen soortgelijke taken als een doula uitvoeren, maar hun belangrijkste prioriteiten omvatten: ervoor zorgen dat de vitale functies van jou en je baby stabiel zijn, jou en je baby beoordelen, cervicale onderzoeken uitvoeren indien nodig, medicatie toedienen indien nodig, en het opvangen van de baby die je baart.

Hoe eerder, hoe beter. Over het algemeen is het begin van je derde trimester een goed moment om je doula vast te leggen. Het wordt aanbevolen dat je in je tweede trimester begint met zoeken, praat met en interview een paar doula’s, en bepaal wie het beste bij je past.

Je verdient iemand waarmee je gemakkelijk een connectie voelt en iemand die past bij je persoonlijkheid en behoeften.

Ben je geïnteresseerd?

Klik hieronder om in contact te komen met Nash. Van zwangerschap tot postpartum, wij staan ​​voor je klaar in elke stap. Neem vrijblijvend contact met me op!